Biografie

KORTE SAMENVATTING 
 
In juni 1977 ben ik geboren in Istanboel. Ik heb mijn jeugd doorgebracht in Istinye, Poligon waar ik ook mijn basisonderwijs heb afgemaakt in de Kazım Karabekir School. Het secundair onderwijs heb ik gedaan in de Özdemir Sabancı School in Emirgan. Ik heb een opleiding gevolgd tot machinedesigner in de Industriële Beroepsschool Gültepe en daarna een sabbatjaar genomen.

Verolgens heb ik genoten van een opleiding in management aan de Kafkas Universiteit in Artvin.

 
MIJN GENAELOGIE
Mijn moeder is uit Terekeme, mijn vader is een Meschetische Turk. Mijn vaders kant is van Meschetië naar Posof gekomen, en vervolgens in Kars gevestigd.   
 
MIJN FAMILIE 
Ongeveer 20 jaar lang leef ik in België. Ik ben getrouwd en heb twee dochters; Jale en Nisa. Mijn vader en moeder leven in Istanboel. Ik heb ook nog een kleinere broer die getrouwd is…
 
MIJN BEROEP
Na mijn aankomst in België heb ik kennisgemaakt met de Italiaanse keuken. En ik werk nog steeds als een pizzakok in België.


 

HOBİLERİM 

Lezen is passie voor mij. Ik ga regelmatig op culturele reizen en naar de cinema. Ik probeer al de sportbranches van Galatasaray te volgen, ook al kan ik dit minder doen dan vroeger. Van 2007 tot 2015 was ik een bestuurder van de supportersvereniging ultrAslan Europa.

  
 

 

 

 

 

 

MIJN COLLECTIES

Op mijn 10 de leeftijd ben ik begonnen aan een munstukkencollectie. Ik heb intussen opmerkbaar aantal munstukken verzameld. Voorts heb ik een kleinere supporterssjalencollectie. Dit doe ik al zo’n 10 jaar. Vorig jaar ben ik ook materialen uit de Tweede Wereldoorlog beginnen verzamelen.


 

     

 

 

 

 

 

 

MIJN INSPIRATIES

De stichter van Republiek Turkije Mustafa Kemal Atatürk, die ik altijd herinner met vreugde en lof, is mijn belangrijkste inspiratiebron. Zijn herinneringen is een bestaansreden voor mij. Ik bewonder tevens ook de briljante breinen.

Mijn bevlogenheid komt door de volgende figuren: de geniale vizier van het Rijk der Gökturken Tonyukuk, de ontwerper van het Duitse Keizerrijk Otto von Bismarck en het symbool van de Renaissance Leonardo Da Vinci.


 
GELEZEN BOEKEN
Mijn politieke en sociale sekte is het Turkisme” is het credo dat ik geëigend heb. De eigenaar van deze zin Hüseyin Nihal Atsız is een van mijn favoriete auteurs. Ziya Gökalp en Yusuf Akçura zijn de andere belangrijke auteurs die me veel beïnvloed hebben.

Mensen die me kennen, weten ook dat ik hartstocht heb voor de geschiedenis. Daardoor is mijn boekenrek gevuld met geschienisboeken. Halil İnalcık, İlber Ortayli, Jean-Paul Roux, Emel Esin zijn de belangrijkste historici die ik volg.
 

De Kirgizische romanschrijver Tsjyngyz Ajt
matov is een auteur die ik enorm waardeer. Dankzij hem ben ik meer te weten gekomen over Turkestan die vroeger totaal ongekend was voor mij. Falih Rifki Atay, Yakup Kadri Karaosmanoglu, Peyami Safa, Cengiz Dagci zijn de andere goede literaire schrijvers. Nihal Atsiz wil ik ook nog eens vereren voor zijn literaire werken. Zijn boeken Bozkurtlar en Deli Kurt hebben een enorme invloed gehad op mij.

De Russische auteurs zijn mijn favorieten tussen de vreemde auteurs. Tolstoy, Gorki, Turgenyev zijn de meest considerabele. Maar daarnaast zijn ook Montaigne, Dickens, London, Zola noemenswaard.


 

MIJN BOEKEN
Eén van mijn leerkrachten in het secundair onderwijs heeft me enorm gemotiveerd om te schrijven. Met de opkomst van het internet ben ik beginnen schrijven in blogs en forums. In 2008 is mijn eerste boek “Nostradamus en de toekomst van Turkije” gepubliceerd. Een jaar later heb ik het boek “Brieven voor Alparslan” geschreven ter herinnering van de oprichter van de supportersvereniging ultrAslan Alparslan Dikmen. Daarna is er leukemie geconstateerd bij mijn dochter Nisa waardoor ik gestopt ben met schrijven. Ik heb heel mijn energie gestoken voor haar beterschap en het welzijn van mijn familie. In maart 2015 heeft Nisa de strijd tegen haar ziekte overwonnen. In de maand juni van hetzelfde jaar ben ik begonnen aan mijn roman HOOP. Die hoop heeft mij 5 jaren lang de moed gegeven om te strijden tegen het kwaad. In maart 2016 heb ik mijn boek HOOP afgerond en in juli is het gepubliceerd.

MEDIA

http://www.galatasaray.org/haber/galatasaray-haberleri/alpaslan-dikmenin-aniyoruz/999

http://www.kartalgazetesi.com/4516-mahir-sanli-ile-soylesi

http://www.fotomac.com.tr/yazarlar/hakki_yalcin/2010/02/06/alpaslana_mektuplar 

http://www.fanatik.com.tr/2009/10/07/bu-kitabi-kacirmayin-148228

http://t24.com.tr/haber/cumhuriyetin-sonu-gelecek,48155

http://www.ortadogugazetesi.net/makale.php?id=3660

  • Gebruikers op pagina

    Nu online: 2
    Globaal: 730620