Schrijver: Mahir ŞANLI Genre: Taal:

Korte Inhoud

Tom, het hoofdpersonage van het verhaal, is iemand die vroeger rockster is geweest. Na zijn muziekcarrière, die eindigde in een flop, heeft Tom, samen met zijn echtgenote Ilse, een firma opgericht. Hun firma had de eerste paar jaren veel succes, maar kwam het laatste jaar in ernstige financiële problemen. De zaak werd failliet verklaard en net toen kwam een oude vriend met een interessant voorstel.

Deze vriend heeft de rechten voor een populair Amerikaanse talentenshow gekocht en vraagt nu aan Tom om dit programma samen te organiseren en te presenteren op de Belgische televisie. Tom aanvaardt het voorstel en het programma wordt een groot succes. In acht verschillende Belgische steden gaan ze op jacht naar de grootste talenten.

 

De verschillende deelnemers inspireren niet enkel zichzelf met hun talenten, maar ook de kijkers met hun eigen verleden.

 

Naast het eigenlijke verhaal loopt er nog een ander verhaal als een rode draad door het boek, een verhaal dat zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelt en waarin één van de deelnemers van het programma, Ludwig, betrokken wordt. Deze deelnemer heeft een heel speciaal talent dat hij overgenomen heeft van een Centraal-Aziatische sjamaan van het Rode Leger die gevlucht is naar België. Deze sjamaan, Olongo, trouwt met een Belgische vrouw, Yvonne, en woont in Limburg waar het verhaal zich verder verdiept.

 

Deze twee verschillende verhaallijnen lopen door elkaar, maar worden na verloop van tijd duidelijker. Ludwig, de deelnemer van het tv-programma, wordt in korte tijd een fenomeen in het hele land.

 

Het boek probeert de lezer te laten stilstaan bij de houvast en de hoop in het leven.

De verhalen van de deelnemers vormen het bijverhaal van het hoofdverhaal.

De lezer maakt kennis met de onbekende religie van Olongo, het Tengrisme, en staat stil bij zijn eigen familiebanden, liefde en trouw.

Bir Yorum Yazın


  • Gebruikers op pagina

    Nu online: 2
    Globaal: 730636